Temel Tanımlar
Last updated
Last updated
Menü üzerinden kuruluş başlığının altında bulunan Hızlı Kurulum menüsüne tıklayarak otelin bilgilerini çok kısa sürede kaydetmek mümkündür.
Genel Bilgiler butonuna tıklanarak otele ait genel bilgiler doldurulmalıdır. Buradaki bilgiler online rezervasyon sayfasında görünen bilgilerdir. Alt alan adı online rezervasyon sayfasında çıkması gereken url adresidir, ve bu alt alan adını siz belirleyebiliyorsunuz.
Kullanıcı tanımları otel kurulumunda doldurulması zorunlu alanlardır. Sisteme erişmesini istediğimiz her bir kişi için yeni bir kullanıcı oluşturulur.
Kullanıcıya ait e-postanız ve cep telefonun girilmesi kullanıcı tekrardan şifre almak istediğinde onay gelmesi açısından önemlidir. Ayrıca otele ait bilgiler ekranında otelin logosu girilirse her kullanıcıya ait dijital kartvizit baskısı yazdırılabilir. Bu dijital kartviziti cep telefonunuzda saklayabilir, kartvizit bilgilerinizi Qr okutarak dağıtabilirsiniz.
Oda tipi tanımlamak için + butonu ile yeni bir oda tipi ekleyebilirsiniz. Odanın görselini ve odaya ait bilgileri oda tipi ekranından kaydedebilirsiniz.
B2C'de kapat, B2B'de kapat programın son kullanıcılar tarafından veya acentaların bu oda tipine göre online rezervasyon sayfasında görünüp görünmeyeceğini bu alandan seçebiliriz.
Kişi bilgisi içeriğinde maksimum, minimum ve kaç yetişkin+bebek+çocuk gibi kaç kişi konaklayacağı bilgisini bu alandan girmeliyiz.
Oda tipindeki fiyat çarpanları online fiyatlarımızı tanımladığımız fiyat ekranındaki günlük oda fiyatının içinde konaklayacak kişi sayısına göre fiyatlarını belirlememizi sağlar. Örneğin sng alanındaki 0.75 sayısı günlük oda fiyatının %75'ini sng yani tek kişi konaklayacak fiyatın belirlenmesine etki eder.
Yeni bir pansiyon tipi tanımlanırken "+" butonuna tıklanır, açılan pansiyon tipleri ekranından gerekli alanlar doldurularak yeni bir pansiyon tipi eklenir.
Pansiyon tipi tanımlarında yetişkinler ve çocuklar için kişi başı bir ekstra ücret alınacaksa buraya yazılabilir genelde otelde birden fazla pansiyon durumu olduğunda ikinci ve üçüncü pansiyon türleri için bu kişi farkları yazılarak günlük fiyatın nasıl değişeceği belirlenir örneğin kişi başı oda fiyatı kahvaltı dahil 100 Euro ise akşam yemeği dahil fiyat için akşam yemeği pansiyon bedeline kişi başı 15 Euro yazıldığında Double oda fiyatının 100 + 30 130 Euro olarak kullanılacağını anlatır.,
Eğer pansiyon farkı kişi başı değilde ünite için tek bir fiyat farkı ise ekstra birim fiyat kısmına yazılır.
Yeni bir fiyat tipi tanımlanmak istendiğinde + butonu ile ekrandaki bilgiler doldurulup istenilen özellikler eklenerek kayıt işlemi tamamlandığında yeni bir fiyat tipi oluşturulur.
Oda numaraları ile oda tiplerinin eşleştirildiği alandır. Yeni bir oda tanımı için + butonu ile yeni oda bilgileri, oda özellikleri, oda detaylarını doldurularak kaydetmek yeterlidir.
Tesisteki gelir ve tahsilat departmanlarının tanımlandığı alandır. Departman Tanımlarında istenilirse demo veriler düzenlenip değiştirilebilir veya + butonu ile yeni departman oluşturulabilir.
Gelir Kodu Tanımlarına yeni bir gelir grubu eklemek istenirse + butonu ile temel bilgiler doldurulup kaydedilerek yeni bir gelir grubu oluşturulur.
Elektraweb de kanal bağlantılarını yapmaya başlamadan önce ilgili kanallarla iletişime geçip otelinizin kaydını o kanalda açtırmış olmalısınız. Elektraya bağlayabileceğiniz kanalların iletişim bilgileri ve tamamlanması gereken adımlar bu dokümanda anlatılmıştır. Lütfen öncelikle bu dokümanı inceleyerek bu işlemleri tamamladığınızdan emin olunuz. Kanalların iletişim adresleri ve hesap açmak için izlenmesi gereken adımlar: bkz:
Ardından Elektraweb içerisinde hızlı kurulum ekranında kanallar sekmesinde ekle diyerek tüm kanalları ekleyebilir ve oda/fiyat eşlemelerini aşağıdaki anlatıldığı şekilde tamamlayabilirsiniz.
Kanal ayarlarını tanımlamak için açılan sayfada doldurulması gereken alanlar kanal bazlı değişiklik gösterebilmektedir. Zorunlu alanlar * şeklinde işaretlenmiştir
Kanal seçimi yapıldıktan sonra seçilen kanaldaki size özel id, kanala bağlı olan kullanıcı kodu ve şifre, acente kodu, fiyatlarımızı göndereceğimiz döviz birimi alanları mutlaka seçilmelidir.
İlgili alanlar doldurulduktan sonra kaydedilmeli ve "Kanaldan Verileri Al" butonuna tıklanmalıdır. Eşleme satırları geldikten sonra kanala fiyat ve müsaitlik gönderimi için satırların eşlenmesi gerekmektedir.
Polis ve Jandarma kurulumlarında bilgilerin kaydedilmesi gereken ekrandır. Bilgiler tanımlandıktan sonra kurulan eklenti aracılığıyla otomatik bildirim yapılması sağlanır.
Yüklenmesi gereken polis kimlik bildirim eklentisi : https://erspubliccode.z16.web.core.windows.net/kbs3/elektraweb-kbs.zip
Yüklenmesi gereken jandarma kimlik bildirim eklentisi : https://erspubliccode.z16.web.core.windows.net/jkbs/jandarma.zip
Siz tesisinizin bulunduğu bölgeye göre polis veya jandarma eklentisini dosya olarak indirip aşağıdaki adımları izleyerek kurabilirsiniz.
Resimde görüldüğü gibi üç noktadan => Diğer araçlar => Uzantılar seçin.
Geliştirici modu açın, paketlenmiş öğe yükle butonuna tıklayın, indirdiğiniz eklentinin klasörünü seçerek eklentinin kurulumunu tamamlayın.
Check-in check-out işlemlerinizi yaptığınızda bu eklenti sayesinde kayıtlarınız otomatik olarak kbs'ye aktarılacaktır. Aktarılırken bilgiler sağ üst köşede mesaj kutucuğu içinde görünecektir.
Polis eklentisi içerisinde konaklayan listesini Elektraweb ile eşleştir seçeneği ile ilk yükleme sonrası Elektraweb'in kayıtlarını polis listesinden okuyarak güncelleyecek otomatik olarak eşleyecektir.
Kbs sisteminin çalıştığını aşağıdaki linke tıklayıp kbs listesi ekranında polis giriş saatlerinin dolu olmasından anlayabilirsiniz. Bu ekranı kullanarak polise giden ve gitmeyen kayıtları manuel olarak işaretleyebilirsiniz. İsterseniz toplu halde gönderim yapabilirsiniz.
Çalışılan entegratör firmadaki bilgilerin sisteme tanımlandığı ekrandır. Yapılan tanımlama sayesinde entegratör firma ve ElektraWeb arasında bağlantı kurularak faturaların gönderimi sağlanabilir.