Satış Projeleri
Last updated
Last updated
Satış projelerindeki filtreleme alanı öncelikle başlangıç tarihi, bitiş tarihi, oluşturma tarihi başlangıç, oluşturma tarihi bitiş gibi filtreleme alanları bulunmaktadır.
· Projeler kesin olarak kaydedildiyse yani ödemenin yarısı ya da tamamı alındıysa ‘’Definite’’
· Anlaşma aşamasındaysa ‘’Tentative’’
· Bekleme ve iptal gibi yapmış olduğumuz seçime göre rezervasyonumuz ilgili bölüme gider.
Forecast durumu seçilen bilgiye göre etkilenmektedir.
Artı (+) butonu ile yeni ekleme yapılır. 1 ) Proje Ve Rezervasyon Detayları: Satış projesinin adı, acentesi, ödeme tipi, fiyatı gibi bilgilerin girildiği alandır.
2 ) Tarih ve Analizler: Listelerde filtreleme yapmak için önemli bilgilerdir. Oluşturulma tarihi, son ödeme tarihi ve eğer ödeme alındı ve organizasyon kesinleşti ise diğer departmanları bilgilendirme için kesinleşen tarih bu alandan girilmektedir. Grup isim listesini geldiği haldi isim listesi geldi butonunu aktif etmeniz yeterlidir.
3 ) Paketler: Paket kısmından paket tanımları yapılmaktadır.
4 ) Ödeme Planı: Ödeme tarihi ve ödeme tutarı ya da yüzdesi bu sekmeden girilmektedir.
5 ) Folyo Routing: İşlem yapılabilmesi için öncelikle sanal folyo oluşturulur. Sanal folyo aynı sayfa üzerinde bulunan rezervasyon sekmesinden oluşturulmaktadır. Sanal folyo açıldıktan sonra Folyo Routing bölümüne gidilip yönlendirme işlemi yapılmaktadır.
6 ) İptal & Opsiyon Kuralları: İptal olma durumunu ya da opsiyon bilgileri girilmektedir.
• İşler: Toplantılar, görüşmeler kaydedilir. Kesin olmak zorunda değildir. Görüşme türünden tarihi ve durumu belirtilir. •Teklifler: Gönderilmiş olan teklifler kaydedilir. Teklif tarihi, durumu, evrak numarası, giriş çıkış durumu ve double, triple durumu oda sayısı belirterek kaydedilir. Eylemler butonundan taranmış olan dokümanlara tıklayarak teklif dosyası yüklenebilmektedir.
• Rezervasyonlar: Rezervasyon kartı açıldığında acente tarihi, pansiyon tipi gibi kısımlar otomatik olarak gelmektedir. Blokta belirtilen oda tipi ve oda sayısını girerek isim listesi var ise isimleri henüz gelmedi ise No Name olarak yazıp kaydedilmesi yeterlidir. Sonrasında satış bloklarına gelip blokları hesapla dediğimizde girmiş olduğumuz oda sayısı ve girmiş olduğumuz konaklayacak kişi sayısını sistem hesaplayarak otomatik olarak getirir. Forecaste raporunda blok oda sayımız azalır fakat dolu oda sayısı gerçek bir rezervasyona dönüştüğü için aynı kalmaktadır. Rezervasyon bölümünde oluşturulan rezervasyon share ile böl işlemi yapılarak ya da direk böl işleminden ayrı birer kayıt haline getirilir. İsim listesi geldiğinde isim listesi bölümüne tıklayarak girilir.
•Banketler: Grupların sabah toplantısı, öğle yemeği, gala yemeği bilgilerini ve ekipmanlarını tanımladığımız kısımdır.
•Bilgiler, kısmından menü, banket hizmet detayı, salon ve ekipman gibi bilgiler girilmektedir. •Banket gelirleri, tüm banket gelirlerinin hesaplandığı alandır. İş akışı kısmından, yemek başlangıç saati ve ismi tanımlanır.
•Satış Blokları
Satış Blokları, sekmesini açtığımızda grup rezervasyonunun tarihi otomatik oluşturur. Satış blokları bölümünde blokladığımız odaların forecasta (doluluğa) yansıyan bir geliri olmaktadır. Sistem oda geliri hesaplarken bloklardaki sayılar kadar oda fiyatı ile çarpıp ortalama gelir çıkartır.
Bir satış bloğu oluşturmak için satış bloğu üzerinden '' Blok ve Kontenjan Ekle '' butonuna basılarak açılan ekranda tercih edilen oda tipinden blok ve kontenjan bilgileri girilmektedir.
1) Oluşturulan blok ve kontenjan bilgileri rezervasyonlar oluşturuldukça otomatik hesaplanır. Otomatik hesaplanabilmesi için acente kartı içinde varsayılan blok seçilir garanti ve kontenjan hesapla aktif edilir.
2) Oluşturulan blok ve kontenjan bilgileri rezervasyonlar oluşturuldukça blok ve fiyat hesapla butonu ile otomatik olarak hesapla işleminin yapılmasını sağlamaktadır.